O jajkach
- Strona główna
- O jajkach
O Jajkach :
Na sklepowych półkach jaja Firmy TOM – POL wyróżniają się bogactwem asortymentu i niepowtarzalną szatą graficzną . Dostosowaliśmy różnorodność oferty dla Państwa potrzeb , oferując jaja z chowu klatkowego , jaja ekologiczne oraz jaja przepiórcze
Kiedy działamy?
Nasza firma działa od poniedziałku do piątku między 07:00 a 15:00
![](https://tom-polzabrze.pl/wp-content/uploads/2024/02/Zdjecie-nr.-23-1.png)
Poczuj rozkosz dobrego smaku ! Jaja dla Każdego !
Najwyższa jakość i
gwarancja zadowolenia
Zgodnie z zasadami zakładowej Polityki Jakości (HACCP, GMP i GHP) dokładamy wszelkich starań, aby oferowany produkt odznaczał się zawsze należytą jakością i był bezpieczny dla Klienta.
Dlatego Nasz Zakład znajduje się pod nadzorem lekarza weterynarii i uzyskał numer Powiatowego Lekarza Weterynarii, PL – 24785902 WE . Stąd też wprowadzane na rynek jajka kontrolowane są wcześniej pod kątem wykluczenia obecności jakiegokolwiek zagrożenia, a przede wszystkim pałeczki salmonelli . Właściwy monitoring warunków produkcji, analiza i eliminowanie zagrożeń pozwala wprowadzać na sklepowe półki produkt wyłącznie o najwyższej jakości.
Udowodnione zostało, że Klienci sięgają po nasz produkt , gdyż jest on źródłem wielu składników odżywczych takich jak potas, wapń, fosfor, magnez czy żelazo. Jednak przede wszystkim jest synonimem znanej i sprawdzonej marki TOM–POL, co oznacza najwyższą jakość, terminowość i elastyczność cenową.
Opakowanie , które
chroni i informuje :
Chcemy zwrócić Państwa uwagę na Nasze opakowania, których szeroka gama znakomicie nadaje się do tworzenia pakietów promocyjnych. Używane przez Nas certyfikowane opakowania są zarówno źródłem informacji charakteryzującej produkt , jak i formą zabezpieczenia jaj przed uszkodzeniem. Opakowania jako integralna część oferowanego Państwu produktu , muszą być bezpieczne i nie stanowić zagrożenia dla zdrowia Konsumentów . Stąd też te używane przez nas odznaczają się najwyższą jakością i wytrzymałością , spełniając wszystkie normy handlowe przewidziane dla środków mogących mieć kontakt z żywnością.
![](https://tom-polzabrze.pl/wp-content/uploads/2024/02/Zdjecie_nr._24-removebg-preview.png)
Jak rozpoznać świeże jajko ?
Skorupka :
Skorupa jaja powinna być gładka z lekkim połyskiem, czysta i nieuszkodzona. Może mieć barwę od białej poprzez kremową do ciemnobrązowej w zależności od rasy kury.
Komora powietrzna :
Komora powietrzna, która znajduje się pod skorupką przy tępym końcu jaja, powinna być nieruchoma i mieć wysokość do 6 mm.
Białko :
Białko powinno być przejrzyste, gęste i wolne od ciał obcych. W świeżym jaju po wybiciu zaznacza się wyraźnie otaczająca żółtko gruba, wypukła warstwa gęstego białka o mocno galaretowatej konsystencji. W miarę starzenia się jaja warstwa gęstego białka staje się wodnista , traci swą gęstość i po wybiciu jaja rozlewa się na coraz większej powierzchni wokół żółtka.
Żółtko :
Żółtko powinno być kuliste, umiejscowione centralnie, słabo ruchliwe przy obracaniu, powracające do centralnego położenia, wolne od ciał obcych. Po wybiciu powinno pozostawać zaokrąglone i jędrne. Barwy od jasnożółtej do ciemno pomarańczowej.